معرفی کامل دمنوش گیاهی و طبیعی بابونه

دمنوش بابونه از گیاهان دارویی بسیار پر‌فایده است که جلوی بیماری‌های خطرناک عفونی و میکروبی را در بدن شما می‌گیرد. در واقع خواص بابونه به قدری زیاد است که می‌توان آن را یکی از 5 دمنوش پرطرفدار در زمان خرید دمنوش دانست. تقریباً می‌توان گفت هیچ مشکلی در سلامت قسمت‌های مختلف بدن وجود ندارد که کلید حل آن در دست این گیاه معجزه‌گر نباشد. اکنون ضمن آشنایی با این گیاه فوق‌العاده، پاسخ به این سوال رایج که «دمنوش بابونه برای چی خوبه» را به شما می‌دهیم. همچنین طرز تهیه دمنوش بابونه و طبع بابونه را به شما می‌گوییم تا متوجه شوید بابونه گرم است یا سرد. همراه ما باشید.

فهرست محتوای صفحه پنهان کردن

18 مورد از مهم‌ترین خواص بابونه برای سلامتی چیست؟

بابونه یک گیاه دارویی است که در طب سنتی برای درمان مشکلات مختلف به کار می‌رود. معمولا خواص دمنوش بابونه ناشتا بیشتر اثر گذار هستند. مهم‌ترین خواص بابونه که باعث سلامت بدن شما می‌شوند عبارت‌اند از:

1. رفع حساسیت و التهابات پوستی با بابونه

بابونه ضد حساسیت است و مشکلات ناشی از آلرژی را رفع می‌کند. البته در مورد افرادی که به گیاه بابونه حساس هستند، استفاده از آن منع شده است. همچنین با مالیدن چای بابونه روی پوست، می‌توان مشکلات پوستی را بر‌طرف کرد. با این چای می‌توان با آکنه و جوش‌های چرکی صورت مبارزه کرد و پف و سیاهی زیر چشم را درمان کرد.

2. بابونه برای خواب راحت

از آن‌جایی که بابونه یک مسکن قوی است، اضطراب و استرس را بر‌طرف کرده و به بهبود خواب شما کمک می‌کند.

3. بابونه برای حافظه

به علت خاصیت‌های ضد اکسیدانی بابونه، این گیاه تقویت‌کننده حافظه و سلول‌های مغز است و از آلزایمر پیش‌گیری می‌کند.

4. خواص بابونه برای اعصاب

بابونه سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در درمان سر‌درد و میگرن موثر است. (معرفی بهترین دمنوش های اعصاب)

5. خواص بابونه برای دیابت

دمنوش بابونه با تنظیم قند خون، به کنترل بیماری دیابت کمک می‌کند. (معرفی بهترین دمنوش های دیابت)

6. خواص بابونه برای دفع ادرار

دمنوش بابونه روی دستگاه دفع ادرار اثر می‌کند و در دفع سنگ مثانه موثر است. در واقع این گیاه با افزایش ادرار، به دفع مواد زائد بدن شما کمک می‌کند.

7. خواص بابونه برای مشکلات معده

از آنجایی که بابونه خاصیت ضد التهابی دارد، برای درمان مشکلاتی مثل زحم معده موثر است. خوردن چای بابونه می‌تواند برای درمان ورم معده و زخم معده موثر باشد. همچنین برای مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ و مشکلات معده، بابونه به عنوان تسکین دهنده مؤثر است.

8. دمنوش بابونه برای درمان سرماخوردگی

بابونه به سبب داشتن فلانوئید‌ها و خاصیت آنتی‌اکسیدانی، می‌تواند با افزایش ایمنی بدن، با سرما‌خوردگی مبارزه کند. دمنوش بابونه درمان بسیار موثری برای آنفولانزا و سرماخوردگی‌های مزمن به‌شمار می‌آید و به درمان سرفه و گلودرد کمک می‌کند. (درمان سرماخوردگی با دمنوش)

9. درمان عفونت با بابونه

بابونه دارای ترکیبات فنولی است و به‌علت وجود فنول، دارای سمی است که می‌تواند با بسیاری از عفونت‌های بدن مبارزه کند.

10. درمان انگل با بابونه

دمنوش گل بابونه ضد انگل است. از این‌رو در درمان بیماری‌های انگلی بسیار قدرت‌مند عمل می‌کند.

11. خواص دمنوش بابونه برای لاغری

با توجه به این‌که دمنوش بابونه ضد التهاب است، می‌تواند مشکلات گوارشی را درمان کند. گیاه بابونه باد‌شکن است و استفاده از آن در درمان نفخ، زخم و ورم معده کاربرد وسیعی دارد؛ درنتیجه هضم را آسان می‌کند و در لاغری و تناسب اندام موثر است. (دمنوش های لاغری)

12. خواص دمنوش بابونه برای زنان

بابونه یک مسکن و ضد التهاب قوی است، در نتیجه درد‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد و از مشکلات روانی ناشی از پریود زنان مانند اضطراب، عرق کردن و تغییر خلق‌و‌خو جلو‌‌گیری می‌کند. بابونه همچنین در درمان علائم پیش از قاعدگی در زنان مبتلا به سندرم PMS موثر است. در واقع دمنوش بابونه، دارو‌ی گیاهی مناسبی برای تاثیر روی سیستم عصبی، هورمونی و باز شدن قاعدگی است. علاوه بر این‌ها، استفاده کم از دمنوش بابونه، در افزایش شیر زنان شیرده نیز کمک کننده است. (دمنوش های مفید دوران قادعدگی)

13. خواص ضدافسردگی بابونه

گیاه بابونه ضد افسردگی است و در درمان خستگی و بی‌حالی ناشی از فشارهای روحی، کاربرد دارد.

14. خواص بابونه برای دردهای عضلانی

بابونه می‌تواند گرفتگی یا اسپاسم‌های عضلات را کاهش داده و به تسکین دردهای مرتبط ماهیچه‌ها و مفاصل کمک کند. گیاه بابونه همچنین سبب کاهش درد‌های عضلانی و مشکلات یائسگی می‌شود.

15. خواص چای بابونه برای تقویت موی سر

ترکیبات موچود در چای بابونه، سبب تقویت مو‌ها می‌شود و در درمان شوره‌ی سر موثر است. با مصرف دمنوش بابونه، جلوی ریزش موهای سرتان را بگیرید.

16. درمان مسمومیت با دم نوش بابونه

گیاه بابونه به خواص ضد میکروبی معروف است. این خواص می‌توانند در مواقعی که فرد با مسمومیت غذایی یا سایر مسمومیت‌ها مواجه شده است، مفید باشند. با این حال، توصیه می‌شود در صورت مسمومیت جدی، به سرعت به پزشک مراجعه شود. درضمن از اسانس بابونه برای رفع مسمومیت‌ها استفاده می‌شود.

17. دمنوش بابونه برای سرطان

بابونه حاوی ترکیبات ضد اکسیدان است. این ترکیبات، با رادیکال‌های آزاد که عامل اصلی سرطان هستند واکنش نشان می‌دهند و از فعالیت آسیب‌زای آن‌ها در بدن جلوگیری می‌کنند. درنتیجه، بابونه می‌تواند تا حدودی جلوی رشد سلول‌های سرطانی را در بدن بگیرد.

18. فواید دمنوش بابونه برای سلامت قلب

بابونه یک گیاه دارویی با خصوصیاتی مفید برای سلامت قلب است. این گیاه حاوی مواد فعالی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، به خصوص فلاونوئیدها است که می‌توانند به بهبود عملکرد سلول‌ها و محافظت از اجزای حیاتی قلب کمک کنند. البته قبل از شروع هر نوع درمانی برای مشکلات قلبی، باید با پزشک مشورت کنید.

اکنون با 18 خاصیت دمنوش بابونه آشنا شده‌اید. اما یادتان باشد که قبل از مصرف بابونه برای درمان بیماری‌های خاص، حتما از پزشک خودتان مشورت بگیرید.

طبع بابونه چیست؟

طبع دمنوش بابونه گرم و خشک است و مصرف آن در فصول سرما مثل پاییز و زمستان موجب گرم شدن بدن می شود. با توجه به طبع این دمنوش گیاهی، مصرف آن به افرادی که طبع آن‌ها صفرائی است، توصیه نمی شود. طبع گرم بابونه آن را برای درمان سرماخوردگی در یک روز سرد زمستانی مناسب می‌کند.

طرز تهیه دمنوش بابونه چگونه است؟ (روش ساده)

اکنون که پاسخ سوال متدوال «چای بابونه برای چی خوبه» را می‌دانید و با طبع این گیاه آشنا هستید، نوبت به روش دم کردن این دمنوش می‌رسد. برای تهیه دمنوش است یک قاشق غذا‌‌خوری بابونه‌ی خشک را در یک لیوان آب جوش بریزید و سپس 5 تا 10 دقیقه روی لیوان را بپوشانید تا دم بکشد. در نهایت آن‌را صاف کرده و مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید. البته از خواص بابونه و نبات هم غافل نشوید و گاهی این دمنوش گیاهی را با نبات هم میل کنید.

لازم به تذکر است با تغییر مقدار بابونه می‌توان دمنوش‌های مناسب جهت درمان بیماری مورد نظر خود را تهیه کنید.

طرز تهیه چای بابونه با سه ترکیب خوشمزه و پرطرفدار

چای بابونه را به 3 روش زیر می‌توانید دم کرده و مصرف نمایید:

1. چای بابونه و سیب

در یک قوری محتوی آب جوش، چند تکه سیب اضافه کنید و کمی که نرم شد، سیب‌ها را با قاشق له کنید (بهتر است از قاشق فلزی استفاده نکنید). به این ترکیب، چند گل بابونه اضافه کنید. سپس روی قوری را بپوشانید، بگذارید 5 دقیقه به حال خود بماند و سپس چای را صاف کنید. در صورت تمایل می‌توانید از کمی آب لیمو و عسل همراه با آن  استفاده کنید.

2. دمنوش بابونه و بهارنارنج

یک قوری را برداشته و داخل آن یک قاشق چای‌خوری بابونه، یک قاشق چای‌خوری بهارنارنج و یک قاشق چای‌خوری عرق بهار نارنج بریزید. سپس روی محویات قوری آب‌جوش بریزید. قوری را حدود 10 دقیقه روی کتری در حال جوش قرار دهید تا کاملا دم بکشد. اکنون دمنوش بابونه و بهار نارنج شما آماده میل کردن است.

3. دمنوش بابونه و دارچین

کمی دارچین و بابونه خشک را در یک لیوان آب‌جوش بریزید. (دارچین باید 30 درصد و بابونه حدود 70 درصد از این دمنوش را تشکیل دهد). سپس دمنوش را حدود 10 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد. بعد از آن، دمنوش را از چای صاف کن عبور داده و میل نمایید.

قبل از مصرف دمنوش و چای بابونه، به نكات زير توجه كنيد

قبل از شروع مصرف دمنوش یا چای بابونه، توصیه می‌شود به موارد زیر توجه کنید:

  • اگرچه خاصیت بابونه بسیار زیاد است، اما استفاده بیش از حد و طولانی‌مدت از چای یا دمنوش بابونه توصیه نمی‌شود.
  • 5/2 الی 5 گرم در شبانه‌روز مقدار مصرف مجاز این گیاه دارویی است.
  • از مصرف هم‌زمان دارو‌‌های رقیق‌کننده‌ی خون یا ضد انعقاد با دمنوش یا چای بابونه خود‌‌داری کنید.
  • از مصرف هم‌زمان دارو‌های کنترل‌کننده‌ی دیابت مانند متفورمین با دمنوش یا چای بابونه پرهیز کنید.
  • گر‌چه برای افزایش شیر مفید است اما برای زنان شیرده دارای حساسیت، استفاده از آن ممنوع است.
  • مصرف بیش از حد بابونه ممکن است با علائم آلرژیک نظیر زخم دهانی، سر‌درد، ورم چشم، تهوع و تعریق زیاد همراه باشد.

دمنوش گیاهی بابونه

چه افرادی نبايد دمنوش بابونه را مصرف كنند؟

با وجود اینکه خواص گل بابونه بسیار زیاد است، اما مصرف دمنوش بابونه به افراد زیر توصیه نمی‌شود:

  • افرادی که حساسیت شدید به بابونه و خانواده آفتاب‌گردان دارند.
  • برای زنان باردار، میزان مصرف بابونه باید محدود و تحت نظر پزشک باشد.
  • بیماران دیابتی و قلبی که از دارو‌های غیر‌گیاهی استفاده می‌کنند.
  • مصرف هر گونه چای یا دمنوش، از جمله بابونه، برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی‌شود.
  • بیماران کلیوی و کبدی که از دارو‌های غیر‌گیاهی استفاده می‌کنند.

با رعایت این نکات، می‌توانید با اطمینان از خواص بابونه بهره‌مند شوید.

گل بابونه و سایر خواص درمانی آن را بیشتر بشناسید

گونه‌های مختلفی از گل بابونه در ایران رویش دارند که بابونه شیرازی معروف‌ترین آن‌ها است. بابونه شیرازی با نام علمی Matricaria recutita l، گیاهی از تیره‌ی کاسنی است که به‌صورت خود‌رو در بسیاری از مناطق آب و هوایی در کشور ما می‌روید. به‌نظر می‌رسد بیشترین خاصیت این گیاه به‌علت وجود فلانوئید‌ها در ترکیب این گیاه است. فلانوئید‌ها رنگ‌دانه‌های گیاهی هستند که با خواص آنتی‌اکسیدانی زیاد خود سبب ایجاد خواصی نظیر کاهش التهاب و درمان سرطان در بعضی از گیاهان می‌شوند.

در مطالعات انجام شده بر تاثیر فلانوئید نشان می‌دهد افرادی که روزانه حدود 500 میلی‌گرم از فلانوئید‌ها را مصرف کرده‌اند با کم‌ترین میزان خطر مرگ مرتبط با سرطان و بیماری قلبی روبه‌رو شده‌اند.

  • از روغن بابونه برای تسکین درد‌های کمر و درد‌های مفصلی استفاده می‌شود
  • از اسانس بابونه برای ایجاد آرامش در بهبود خواب و حمام بابونه می‌توان استفاده کرد.
  • بخور بابونه برای درمان مشکلات تنفسی کاربرد دارد
  • بابونه علاوه بر استفاده دارویی، به‌صورت طعم‌دهنده در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها کاربرد وسیعی دارد.
  • چای بابونه هم علاوه بر این‌که در درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها کاربرد دارد، یک نوشیدنی مفید‌تر از چای سیاه است که به رفع خستگی کمک می‌کند.

گل‌های بابونه سالیان درازی است که در معالجه‌ي بیماری‌های مختلف و رفع بی‌خوابی مورد استفاده قرار گرفته است. از دیر‌باز گیاهان دارویی و زندگی ساکنین کره‌ي زمین در تداخل با هم بوده‌اند و این گیاهان به‌صورت سنتی و مدرن و در طیف گسترده به جامعه‌ي بشری خدمات ارزنده‌ای را ارائه داده‌اند.

خواص دمنوش گیاهی بابونه

کلام آخر

با توجه به اثر آرامش‌بخش دمنوش و چای بابونه ذکر این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که هنگام رانندگی از دمنوش یا چای بابونه استفاده نکنید. زیرا ممکن است سبب خواب‌آلودگی راننده شود. اگر لازم است رانندگی کنید یا کاری را انجام دهید که نیاز به تمرکز زیادی دارد، بهتر است از هیچ نوع دمنوش آرام‌بخشی استفاده نکنید. در ضمن استفاده‌ی طولانی‌مدت و زیاد‌تر از حد مجاز هیچ دمنوشی توصیه نمی‌شود. بنابراین اکنون دیگر پاسخ این سوال رایج که «گل بابونه برای چی خوبه» را می‌دانید.

  • ادمین سایت
  • 1402/05/19
  • 3856 بازدید

14 دیدگاه برای “دمنوش بابونه و خواص بابونه برای سلامتی را بشناسید + طبع گل بابونه”

  1. باسلام تشکر بسیاراموزنده بود خیلی بهره بردم و از خواص بابونه مطلع شدم …..

  2. باسلام من مدت دوهفته است که روزی دواستکان دم نوش بابونه مصرف میکنم صبح ناشتا وشب موقع خواب واقعا عالیه مشکل بی‌خوابی من حل شده باسپاس ازشما ومطالب خوبتون منصورزاده هستم ازاصفهان

  3. من دیابت دارم و از انسولین اسفاده می گنم روزی ۱۵۰ واحدمیزنم سه نوبت و بابونه و گزنه را هم زمان دم می کنم هم خواب خوبی میروم و هم پا و بدنم کرم می شود ماهمنیر عشقی هستم از اصفهان

  4. بنده متولد ۵۹هستم انواع واقسام بیماری های دوران سالمندی رو گرفتم به نظر من این دمنوش. ها شاید برای بعضی از بیماری ها مفید باشه ولی ناخواسته به اون یکی بیماری ها آسیب میزنه بهتره که قبل از مصرف چکاب کامل گرفته بشه وبا نظر دکتر متخصص استفاده بشه

  5. بنده دیابت دارم تا حالا جایی نخوندم فرد دیابتی نباید از دمنوش بابونه استفاده کند

  6. من از دمنوش بابونه،پونه،قزل گول(گل محمدی) همراه با چای واسه نوشیدنیه روزانه،میگرن،کاهش درد و التهاب کمر و پا و غیره،واسه گوارش و روده ی تحریک پذیر،آرامبخشی،رفع سرماخوردگی و آنفولانزا کرونا،و دمنوش کمکی واسه پسوریازیس که دارم،استفاده میکنم،همچنین جهت تقویت سیستم امینی.🤗😊😎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بستن
مقایسه