معرفی کامل دمنوش به لیمو

خرید دمنوش به لیمو به دلیل طعم ترش و تلخ، عطر خوش لیمو و البته فواید بی‌شماری که برای سلامتی دارد، بسیار پر طرفدار است. به لیمو گیاهی سبز رنگ با برگ‌های نوک تیز است که نباید آن را با لیمو اشتباه بگیرید. درختچه به لیمو از خانواده گیاهان شاهپسند است که با عطری فوق‌العاده دل‌نشین و خواص درمانی فراوان، از جایگاه ویژه‌ای در میان گیاهان دارویی برخوردار است. برگ‌های این گیاه در پایان فصل تابستان جمع‌آوری و خشک می‌شوند و برای تهیه چای به لیمو از آن‌ها استفاده می‌شود. خواص به لیمو و فشار خون و یا خواص دمنوش به لیمو و گل محمدی، تنها برخی از موضوعات مهمی هستند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. پس اگر می‌خواهید طبع به لیمو و سایر خواص و مشخصات آن را بشناسید، همراه ما باشید.

مهم‌ترین خواص به لیمو برای سلامتی چیست؟ (18 معجزه دم نوش به لیمو)

گیاه به لیمو، بومی آمریکای جنوبی است و به دلیل عطر و بوی لیمویی خود، نام به لیمو را به خود گرفته است. به لیمو، از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. در مصر باستان، از این گیاه برای درمان بیماری‌های گوارشی و تنفسی استفاده می‌شده است. در اروپا نیز، از به لیمو برای درمان اضطراب، بی‌خوابی و سردرد استفاده می‌شده است. بنابراین برای پاسخ دقیق‌تر به این سوال رایج که «دمنوش به لیمو برای چی خوبه»، همراه ما باشید.

  1. به لیمو آنتی‌اکسیدان قوی است و تعادل هورمونی را ایجاد و روند پیری را کند می‌کند.
  2. دمنوش به لیمو از رشد رگ‌های خونی که موجب پیشرفت سرطان می‌شوند، جلو‌گیری می‌کند.
  3. به لیمو با تاثیر بر دستگاه عصبی، سبب کاهش استرس و در نتیجه سبب آرامش ذهن و بدن می‌شود و به کاهش فشار خون نیز کمک می‌کند. (بهترین دمنوش های اعصاب)
  4. این گیاه دارای ترکیبات آلی است و خوردن آن سبب کاهش اشتها و ریزه‌خواری می‌شود و در نتیجه لاغری و تناسب اندام به همراه دارد. (لیست دمنوش های لاغری)
  5. به لیمو سبب کاهش التهاب و درد‌های مفصلی می‌شود.
  6. دم کرده برگ به لیمو سبب تقویت ماهیچه‌ها می‌شود و در ورزشکاران و افرادی که به آسیب ماهیچه‌ای دچارشده‌اند به باز‌سازی ماهیچه‌های آسیب دیده کمک می‌کند.
  7. چای به لیمو با افزایش گلبول‌های سفید سبب افزایش ایمنی بدن می‌شود.
  8. به لیمو با رفع اسپاسم‌های عضلانی سبب کاهش نفخ و دل‌درد می‌شود و مشکلات گوارشی را رفع می‌کند.
  9. این گیاه با افزایش تعریق به پایین آوردن تب کمک می‌کند.
  10. دم نوش به لیمو به خروج خلط از دستگاه تنفس کمک و دستگاه تنفس را پاک می‌کند. (دمنوش های کاهی عفونت ریه)
  11. این گیاه با عملکرد اکسپکتورانتی خود، گلودرد را رفع می‌کند و در درمان برونشیت که در نتیجه التهاب در نایژک‌ها ایجاد می‌شود، موثر است.
  12. به لیمو دارای مقدار کمی فنول است و سموم بدن را دفع می‌کند.
  13. بر دستگاه گوارش تاثیر کرده و دفع را آسان می‌کند. مسهلی طبیعی و ادرار‌آور است.
  14. چربی‌سوز قوی است و خوردن آن قبل از تمرینات ورزشی به ورزشکاران توصیه می‌شود.
  15. به‌علت وجود ملاتونین در این گیاه، نوشیدن دمنوش به‌لیمو به تنظیم خواب آرام شبانه کمک فراوانی می‌کند.
  16. به لیمو در درمان ورم حاد حفره‌های بینی (سینوزیت) موثر است.
  17. نوشیدن به لیمو نقش مهمی در تنظیم قاعدگی دارد. (دمنوش های کاهش دهنده درد قاعدگی)
  18. دمنوش برگ به لیمو موجب افزایش شیر مادر می‌شود.

خواص چای به لیمو به قدری زیاد است که با نوشیدن آن می‌توانید به افزایش ایمنی بدن، حفظ سلامت قلب و عروق و حتی کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن کمک کنید. با توجه به این مزایا، مصرف چای به لیمو به عنوان یک استراتژی ساده و موثر برای بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌شود.

طبع به لیمو و ترکیبات موجود در گیاه به لیمو چیست؟

گیاه به لیمو از خانواده گیاهان نعناعیان است و برگ‌های آن به رنگ سبز متمایل به خاکستری و گل‌های آن به رنگ سفید یا بنفش هستند. این گیاه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به لیمو از مواد معدنی و آلی شامل کلسیم، منیزیم، ویتامین C، لیمونن، اسید سیتریک و پکتین تشکیل شده، منبع عظیم فولیک اسید و فلانوئید است و خواص  آنتی‌اکسیدانی قوی از خود نشان می‌دهد. طبع این گیاه گرم و خشک است و اگر شما طبع گرم دارید، باید در مصرف به لیمو احتیاط کنید. اما مصرف به لیمو برای افراد با طبع سرد و تر می‌تواند مفید باشد. البته طبع به لیمو می‌تواند با توجه به نوع و محل کشت آن کمی متفاوت باشد.

طرز تهیه‌ چای به لیمو و بهترین زمان مصرف آن

برای تهیه چای به لیمو یک قاشق غذا‌خوری از برگ به لیمو را در قوری آب جوش بریزید و اجازه دهید 20 دقیقه با حرارت غیر‌مستقیم دم بکشد. پس از آن می‌توانید با عسل یا نبات، چای به لیمو را میل کنید.

بهترین زمان مصرف دمنوش به لیمو چه زمانی است؟

اگر به لیمو را برای داشتن خواب راحت میل می‌کنید، بهترین زمان مصرف دمنوش به لیمو پس از شام و حدود یک ساعت مانده به خواب است. اما اگر از دمنوش به لیمو برای هضم غذا استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را دو ساعت پس از هر وعده غذایی نوش جان کنید. مصرف دمنوش به لیمو به صورت ناشتا سر صبح نیز، به دفع سموم از بدن شما کمک کند. از این دمنوش برای تقویت ایمنی بدن، در طول روز هم می‌توانید استفاده کنید.

دمنوش به لیمو با چی خوبه؟ (5 ترکیب مقوی و پرطرفدار دمنوش به لیمو برای سلامتی)

اگرچه دمنوش به لیمو خواص فراوانی دارد، اما طعم آن کمی ترش و تلخ است که ممکن است مورد پسند شما نباشد. بنابراین می‌توانید آن را با گیاهان و چایی‌های دیگر ترکیب کنید تا طعمی دلچسب‌تر و متناسب با سلیقه شما را پیدا کند. برخی از پر طرفدارترین ترکیبات دم نوش به لیمو و خواص این ترکیبات را در ادامه بررسی می‌کنیم.

1. تهیه و خواص دمنوش‌ به لیمو و اسطوخودوس

اسطوخودوس هم از جمله گیاهانی است که به‌تنهایی دمنوش بسیار پر‌طرفداری را حاصل می‌آورد. از جمله خواص این گیاه می‌توان به رفع تشنج، بی‌خوابی و گرفتگی عضلانی اشاره کرد. اسطوخودوس در کاهش درد‌های عصبی و مشکلات گوارشی هم موثر است. البته دقت کنید که اگر قصد دارید دمنوش به‌لیمو و اسطوخودوس را تهیه و میل کنید حتماً قبل از مصرف موارد درباره‌ی کسانی که استفاده از دمنوش اسطوخودوس برای‌شان خطرناک است تحقیق کنید.

از آن‌جایی‌که اسطوخودوس طعم غالبی بر به‌لیمو ندارد، به‌منظور تهیه‌ی دمنوش این دو گیاه کافی است از هر کدام به میزان یک قسمت برداشته و دم کنید.

2. تهیه و خواص دمنوش به لیمو و بهارنارنج

هیچ‌کس نمی‌تواند منکر عطر فوق‌العاده‌ی بهار نارنج شود. به‌لیمو هم عطر و طعم بی‌نظیری دارد. ترکیب به‌لیمو و بهار نارنج می‌تواند بسیار رویایی شود. به‌منظور تهیه‌ی دمنوش بهار نارنج و به‌لیمو کافی است یک قسمت بهار نارنج و دو قسمت به لیمو را با هم ترکیب و دم کنید. بهار نارنج می‌تواند تاثیر فوق‌العاده‌ای در رفع بی‌خوابی، استرس و نفخ داشته باشد و در بر‌طرف کردن میگرن و ایجاد آرامش نقش دارد. پیشنهاد می‌کنیم قبل از مصرف این دمنوش درباره‌ی موارد منع مصرف بهار نارنج اطلاعات کسب کنید.

3. تهیه و خواص دمنوش‌ به لیمو و چای سبز

به‌نظر می‌رسد این روز‌ها خواص چای سبز بر هیچ کس پوشیده نیست. از جمله مهم‌ترین آن تاثیر بر پیش‌گیری از سرطان، کمک به کاهش وزن و جلو‌گیری از پیری زود‌رس است. اما دقت کنید که استفاده از چای سبز برای برخی از افراد محدودیت‌هایی دارد.

با توجه به این‌که چای سبز تلخی خاصی دارد، بسیاری با اشتیاق به سمت آن نمی‌روند. به همین منظور ترکیب چای سبز و به‌لیمو می‌تواند کمی از تلخی چای سبز را بکاهد.

4. تهیه و خواص دمنوش گل گاوزبان و به لیمو

دمنوش گل گاو‌زبان یکی از پر‌طرفدارترین دمنوش‌ها است که معمولاً دمنوش آن‌را به‌همراه لیمو تهیه می‌کنند. البته دمنوش گل گاو‌زبان و به‌لیمو هم بسیار معروف است و معمولاً طعم به‌لیمو در این دمنوش کم‌تر از گل گاو‌زبان به نظر می‌رسد.

گل گاو‌زبان و به‌لیمو بر سرما‌خوردگی تاثیر دارند ولی گل گاو‌زبان به تنهایی در رفع فشار خون، بیماری‌های پوستی و کم‌خونی موثر است. قبل از مصرف این دمنوش پیشنهاد می‌کنیم موارد منع مصرف گل گاو‌زبان را مورد بررسی قرار دهید.

به‌منظور تهیه‌ی دمنوش به‌لیمو و گل گاو‌زبان می‌توانید برای این‌که طعم و بوی گل گاو‌زبان خیلی به به‌لیمو غالب نشود، یک قسمت گل گاو‌زبان را با دو قسمت به‌لیمو ترکیب و دم کنید.

5. تهیه و خواص دمنوش به لیمو و گل محمدی

دمنوش به لیمو و گل محمدی یک ترکیب خوش طعم و معطر است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. طعم ترش و کمی تلخ به لیمو و طعم لطیف گل محمدی، این دمنوش را دلچسب و متعادل می‌کند. خواص این دمنوش شامل آرامش‌بخشی و ضد اضطراب، تقویت سیستم گوارش و ایمنی، سم زدایی بدن، حفظ سلامت پوست، تسکین درد، بهبود کیفیت خواب، کاهش فشار خون، تنظیم قند خون، افزایش میل جنسی، تقویت حافظه، و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. برای تهیه دمنوش به لیمو و گل محمدی، یک قاشق چای خوری برگ به لیمو و یک قاشق چای خوری گل محمدی را در آب جوش قرار دهید و بعد از 10 تا 15 دقیقه که دم کشید، آن را میل کنید.

میزان مصرف مجاز روزانه دمنوش به لیمو چقدر است؟

بهترین زمان مصرف دمنوش به‌لیمو دو ساعت پیش از غذا است. میزان مصرف مجاز آن کمتر از 5 گرم در روز توصیه می‌شود و برای روز‌های طولانی نباید استفاده شود.

قبل از مصرف به نكات زير توجه كنيد:

  • دمنوش به‌لیمو را در طول روز استفاده کنید ولی مصرف آن برای شب توصیه نمی‌شود.
  • از مصرف زیاد آن به‌علت تاثیر بر کلیه‌ها خود‌داری کنید.
  • مصرف زیاد آن سبب کاهش ضربان قلب و مشکلات گوارشی می‌شود.

خواص دمنوش گیاهی به لیمو

چه افرادی نباید دمنوش به لیمو را مصرف كنند؟

  • برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند، مصرف بیش از حد دمنوش به لیمو ممکن است باعث اسهال شود.
  • اگر باردار یا شیرده هستید، قبل از مصرف دمنوش به لیمو با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر به گیاهان خانواده نعناع حساسیت دارید، ممکن است به به لیمو نیز حساسیت داشته باشید.
  • اگر به مشکلات کلیه و کیسه‌ی صفرا دچار هستید، بهتر است به لیمو مصرف نکنید

کلام آخر

تنها طرز استفاده از به‌لیمو تهیه دمنوش نیست. از این گیاه جادویی می‌توان به‌عنوان ادویه در مصارف خانگی به‌منظور معطر و خوش‌بو کردن گوشت، ماهی و انواع مربا استفاده کرد. شربت به‌لیمو که برخی آن‌را با دمنوش گیاهی به‌لیمو اشتباه می‌گیرند از گذشته‌های دور در مراسم پذیرایی از مهمانان استفاده می‌شده است.

بوییدن برگ به‌لیمو نشاط و شادابی ایجاد می‌کند. به‌لیمو و تمامی گیاهان دارویی، ثروت عظیمی است که در جای‌جای کشور به ما هدیه داده شده است. جا دارد که ما هم ارزش این منابع طبیعی را بدانیم و با استفاده‌ی صحیح از آن‌ها و حفاظت این میراث برای نسل‌های آینده پدران خوبی باشیم.

  • ادمین سایت
  • 1402/05/19
  • 3998 بازدید

5 دیدگاه برای “خواص به لیمو در ترکیب با سایر گیاهان چیست؟ + 18 خواص دمنوش به لیمو و طبع به لیمو”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بستن
مقایسه